Over Dranaco

Onze Historiek

Het produceren, vervoeren en verhandelen van zand en grind zit in onze genen. Al sinds 1919 zorgen we voor dit basismateriaal voor de bouw. U mag ons dus gerust een gevestigde waarde noemen. Wij hebben alvast ons steentje bijgedragen aan de op- en uitbouw van het wegennet en de ontwikkeling van de industrie! Als familiale onderneming werken we sindsdien aan de toekomst. De productie in zand en grind heeft voor ons dan ook geen geheimen meer.


Meer dan 2 miljoen ton granulaten worden jaarlijks verwerkt en verhandeld door Dranaco NV. Vanuit onze depots te Antwerpen en Grobbendonk beleveren we klanten over de hele Benelux en buurlanden. Heel wat van de granulaten gaan ook rechtstreeks van het ontginningsgebied naar de klant.

Al meer dan 100 jaar houden we de vinger aan de pols van de markt, spelen we in op evoluties en hechten we veel belang aan het beperken van onze ecologische voetafdruk. Een heldere toekomstvisie ligt aan de basis van ons succes. Zo zetten we sterk in op scheepsvaart en geloven we in het gebruik van low emission voertuigen om de laatste kilometers over de weg uit te voeren.


Als dynamisch bedrijf kijken we positief naar de toekomst en willen we een vooraanstaande rol blijven spelen. Ondertussen staan de 3de en 4de generatie aan het roer om het bedrijf verder te doen groeien. Samen met onze klanten bouwen we aan de toekomst!

historiek